You are here
Директно Новини Пътешествия 

Нов протест срещу потресаващото състояние на петроханския проход

През 2011 година започва проект за пълна рехабилитация и реконструкция на прохода Петрохан, който трябва да бъде завършен за две години. В момента обаче проходът е в окаяно състояние, осеян с дупки и пропаднали участъци. Това провокира хората, които всеки ден пътуват през проблемния участък, да се вдигнат на протест, като блокират най-прекия път от София към Северозападна България.

Първият протест се състоя преди седмица, когато организаторите настояха да се разбере къде и как са се „изпарили“ вече отпуснатите 28 милиона лева за рехабилитация на пътя.

След пълната безучастност на местната власт, протестиращите отново ще блокират прохода Петрохан.

Новият протест ще се проведе на същото място,на което бе първия – местността ‘Малка Бързия’, няколко км. над с.Бързия.

Организаторите на протеста зоват:

„Трябва да сме единни,да отстояваме правото си до край! Правото да се движим по нормален път,спокойно и безопасно. Всеки един от нас,който ежегодно внася пари в държавната хазна за винетки,данъци,такси и т.н. е желателно да присъства. Не пренебрегвайте ситуацията,благодарение на тази характерна българска черта „да се примиряваме“ положението става все по лошо! ЗАПОВЯДАЙТЕ отново на 26 МАЙ ,за да изискаме обещаното !
Бъдете оптимистично настроени,нужен е натиск и ЕФЕКТ ще има!“

Недоволните граждани вече са създали страница на събитието, с надеждата, че протестът им ще достигне до всички, които са недоволни от окаяното състояние на първокласния по документи път.

Related posts

Leave a Comment