You are here
Второ отвътре Директно Новини 

ВКУСЪТ НА ПОБЕДАТА

РЕПОРТАЖ
от Константин Йорданов,11.в клас

За поредна година учениците на 2.СУ“Акад.Емилиян Станев“ показаха своите футболни умения на турнира между училищата и завършиха на първо място с три победи срещу отборите на 26. СУ „Йордан Йовков“, ЧСОУ Дрита и ПГЕВ“Проф. д-р Асен Златаров“.
В първия мач срещу 26.СУ“Йордан Йовков“ нашите възпитаници победиха с 3:1. Момчетата бяха на ниво и не отстъпиха на съперниците си.
Във втория най-напрегнат мач срещу ЧСОУ Дрита победата беше измъчена едва с 2:1. След първия гол на ЧСОУ Дрита момчетата показаха на какво са способни и с всички сили обърнаха резултата.Голяма заслуга има и вратаря на 2.СУ“Акад.Емилиян Станев“ Борислав Добрев, който показа своите умения и направи брилянтни спасявания.
В третия и последен мач срещу ПГЕВ“Проф.д-р Асен Залтаров“, 2.СУ победиха с 8:4. След края на първото полувреме момчетата се отпуснаха и вече играеха спокойно и се забавляваха.В последните минути Борислав Добрев бе сменен от вратарския пост и влезе като полеви играч.Той също успя да се разпише във вратата на съперниците.
Но да не забравяме и господин Теодор Тодоров, който подкрепяше учениците си и вярваше,че ще станат шампиони.
Главни лица на мачовете бяха Кристиан Георгиев и Митко Митков, които направиха много за победите на училището ни. Митко Митков успя да вкара гол във всеки един мач и така стана голмайстор. Отлична оценка също може да се даде и на защитата на отбора, която не допусна съперниците си в тяхната половина. Константин Йорданов бе постоянно на своята позиция и успя да предотврати атаките на другите отбори.
Учениците продължават в следващия етап на турнира и ще направят всичко възможно да продължават с победите.

Related posts

Leave a Comment