Skip to Content

Една седмица с хиляди чувства

Една седмица с хиляди чувства

Be First!

Erasmus+ – проект, който беше много повече отколкото очаквах да бъде. Защо? Не знам отговора на този въпрос. Но знам друго. Знам, че за една седмица получих много повече, отколкото мислех. Една седмица с хиляди чувства. Бях залята с културата от хиляди държави… Надявам се и другите държави да са потънали в българската..

Момичето, което „гостува“ в моя дом, който в края на седмицата стана нашият дом, беше 17- годишно момиче от Полша на име Габриела Патла.

Седмицата започна адски неловко, но с усмивка.С малко приказки и по няколко погледа. Трябваше ни точно един ден, за да можем да си говорим за абсолютно всичко и то една през друга. Нямаше тема, през която да не бяхме минали. И изведнъж стана така, че между България и Полша нямаше никакви граници и различия.Не мисля, че съществуват достатъчно думи, за да опиша всичко, което се случи тази семица. И не говоря просто за програмата и всичко, на което задължително трябваше да бъдем. Ами именно всеки един момент, отделно от всички зали и официалности.

И така, седмицата започна неловко с усмивка, или с неловка усмивка, но завърши с малко сълзи и едно обещание – обещание за пътуване, пътуване, свързано с полет, директен полет България – Полша, София – Краков.
Габриела Рангелова, 9. в клас

Facebook коментари
Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*