Skip to Content

Една рицарска постъпка-есе на Стели Петева,10.б клас

Една рицарска постъпка-есе на Стели Петева,10.б клас

Be First!

Една рицарска постъпка

Когато правим добра постъпка към някого, замисляме ли се дали ние после няма да сме жертва на това? Не, хората, които правят добро, са рицари,но не и жертви. Защото за тях доброто, направено за другите, е цел. За тях смелостта е характер.
Историята, която ще разкажа, е за трима влюбени.Техните постъпки могат да повлияят на всеки читател. Общото между героите беше, че и тримата бяха наивни, но умеещи да обичат силно. Проблемът, пред който бяха изправени, бе, че две момчета бяха влюбени в едно момиче. Момичето наистина беше пример за висока класа – умна, интелигентна, разумна, красива, с руса коса и сини очи, беше като изписана. Момчетата също бяха типичен пример за класа, особено за днешното поколение… Но едното момче беше егоист, за жалост повече, отколкото е необходимо. Докато другото момче беше скромно. Момичето, както можете да се досетите, беше влюбено и в двамата, готова и способна да обича поравно, без ощетяване. Егоистичното момче обаче не можеше и да си помисли да дели приятелката си с друг човек. И…ето го проблема.
Тук става ясно на читателите, че егоистичното момче, макар и с класа, провокира момичето да избере един от двамата, а другото момче да остане ощетено, много! Тази ситуация нарани останалите, но не и егоистичното момче, защото то беше предубедено, че красивото момиче е влюбено в него повече, отколкото във всяко друго момче.
Изящното момиче избра да бъде с егоистичното момче, въпреки че знаеше, че това ще нарани другото момче. Караха се много, но не се и разделяха.
Скромното и наранено момче реши, че трябва да отстъпи. За него борбата беше излишна, защото „насила хубост не става“. Той все повече се убеждаваше, че е по-разумно да се оттегли, отколкото да се кара с останалите и да създава конфликти. Момчето се отдръпна и помагаше на момичето в случай на нужда – подкрепа, съвет или рамо, на което да се опре в труден момент. Въпреки чувствата си към нея, той никога повече не й спомена, че я обича, но и никога не спря да й доказва, че той е там за нея.
Добре е да си направим извод тук, че любов за трима няма.
Винаги подобни постъпки ни провокират да се замислим дали борбата и войната в една любов са уместни или напротив!
За мен подобни постъпки са рицарски – постъпки на хора, жертващи себе си за останалите, което доказва, че тези постъпки помагат за запазването на изграденото в отношенията до сега – нито повече, нито по- малко…
Рицарските постъпки, като тази, са точен пример за истинска любов към някого.

Facebook коментари
Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*