Skip to Content

„Ако имах криле…“-есе от Ивета Николова,11.В

„Ако имах криле…“-есе от Ивета Николова,11.В

Be First!

Ако имах криле…

Какво е личният полет за теб

Какво бих направила, ако една сутрин се събудя с криле?
Първото нещо би било да преодолея страха си от височини .Още от съвсем малка небето винаги ме е привличало, но съм изпитвала и смесени чувства .От една страна виждам милостта и меката усмивка, която сякаш пробива облаците, но от друга страна зад тази маска има смразяващият поглед на Горгона Медуза, който вкаменява .Забелязвам мълниите на Гръмовержеца Зевс, които покосят ли те оставаш безмълвен в Царството на смъртта.
След като се отърва от досадната си фобия бих се отдала на страстта си да опознавам нови култури или с други думи казано ще обиколя света .Ще разгледам всяко градче от близо и от птичия поглед на Всевиждащия, който винаги взима справедливо решение . Изборът не винаги се вижда верен за жалкия земен човечец , който не вижда по далеч от носа си, но знаем поговорката “ Истината винаги ще възтържествува.”Но дали ако аз имах възможността да съм на мястото на трите моири ,богините на съдбата ,бих ли взела правилното решение .Все пак никой не е идеален и кой би могъл?
Какво е за теб личният полет?
Това ще е начин да се справя с рутината , с проблемите , които всеки един ученик има .Освен това небето и необятният Космос би било чудесно място за мислене , за писане на есе , за учене на урок по история ,география ,биология ,химия ,физика и други науки.
Личният полет е начин да пътуваш , както желаеш , без да се съобразяващ с нищо и никого .Без разписания , закъснения и по ранни идвания.
Без непрестанно бързане и тичане .Просто захвърляш това в миналото , оставаш с твоето решение и си казваш “ще тръгвам” ,никакво чакане по спирки ,отваряш прозореца и след секунда вече си на път и се рееш в небето , но то друга страна едва ли полетът е толкова невинен колкото изглежда .Трябва да се научиш да пазиш равновесие ,да се пазиш от птиците , които кръжат около теб .Важно е да усетиш дали времето е подходящо за полет , за да не те удари светкавица.
В заключение мога да кажа , че човекът не е създаден да прави лични полети .Доказано е още в митологията: Икар искал да полети ида избяга от островът на Минотавъра заедно с баща си Дедал . Дедал създал крила с помощта на пера и восък .Той казал на Икар да не лети твърде високо , за да не се стопи восъка , но той повлечен от порива се вдигнал на прекалено голяма височина и крилата започнали да се топят .Момчето паднало в морето и се удавило.
Моето предложение е ако искате да се слеете с небесата , използвайте парашут, делта планер или самолет .Разбира се Карлсон , който живее на покрива е изключение.

Facebook коментари
Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*