Skip to Content

Открит урок  на млади преподаватели от 2.СУ

Открит урок на млади преподаватели от 2.СУ

Be First!

Репортаж от Борислав Добрев и Милен Митков,11.в клас.

На 17.11.2016г. в конферентната зала на 2.СУ се проведе открит урок на тема „Мит и реалност в поемата „Илиада“. Младите ни учители г-н Николай Данев,преподавател по История и цивилизация и г-жа Роси Бекова,преподавател по Български език и литература, изнесоха съвместно модерен урок за учениците от 9.г клас.Те презентираха и обясняваха нещата по лесен и разбираем начин.Накрая бяха подготвили забавна игра,която направи обстановката по-приятелска и интересна.
В началото на урока г-жа Бекова разказа повече за Омир, човекът,създал това безсмъртно произведение и коментира заедно с учениците различни теории дали това е реална личност, или е просто мит.След това деветокласниците разказаха повече за композицията и сюжета на тази великолепна творба и заедно със своите учители коментираха нейния смисъл.Г-н Данев чудесно допълваше младата учителка по литература със своите познания по история.Като човек,който е завършил археология,той разказа изключително интересни неща за древните градове на гърците, по-специално Троя и Микена.Също така показа много карти и изображения на тези градове и как са изглеждали преди и сега.Разказа за неща,които малка част от хора знаят и за учениците бе привилегия да го слушат.
Г-н Данев коментира и „троянския кон“ и за това дали използването му е било възможно по това време, и с учениците стигнаха до извода,че това е било истина,а не е просто измислица.
На събитието присъстваха много учители от други училища,инспекторът по История и цивилизация от РУО София г-жа Григорова, както и директора на 2. СУ г-жа Лилова.Те слушаха с интерес и наблюдаваха работата на младите учители.
В края на открития урок директорката на нашето училище направи едно кратко обобщение и естествено похвали двамата учители за старанието им и за добре свършената работа,а след това даде и думата на другите гости.Г-жа Григорова от РИО изказа благодарности за прекрасния урок,изнесен от учителите и похвали старанието и желанието,което имат тези млади хора да бъдат добри професионалисти.Поощри и учениците за доброто им държане и любознателността им.Други учители също споделиха впечатленията си от урока и те бяха положителни.Всички си пожелаха отново да се срещнат по такъв повод и отново разбира се в нашето страхотно училище.

Екипът журналисти от 11.в клас поздравяват г-н Данев и г-жа Бекова за страхотна работа,която вършат.

Изготвили-Борислав Добрев и Милен Митков 11в.
danev-2

danev-3

danev-1

Facebook коментари
Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*