Skip to Content

Най-популярните туристически дестинации за края на света

Най-популярните туристически дестинации за края на света

Be First!

Днес точно в 13:11 ч. българско време ще настъпи  краят на света. Според едно проучване всеки десети жител на планетата е сериозно притеснен от древното предсказание на маите. Именно страхът на фаталистите е причината доскоро напълно неизвестни села и географски области да придобият мистичната слава на енергийни центрове, където човечеството ще бъде спасено от уж неизбежния край. Един от тези „спасителни“ центрове е разположен тук, в България.

Асеновградското село Леново тези дни се радва на засилен медиен интерес. За съжаление камерите са повече от туристите. Прогнозата, че след като селото стана известно като едно от местата, където няма да има катаклизми, тук ще се стекат хиляди туристи, се оказа невярна. Десетина журналиста и местните. Това е равносметката към 21 декември 2012 г.

Всъщност, никой не знае защо Леново е сред „избраните“ населени места. По-възрастните местни са сигурни, че местна пророчица е имала видение, че селото има закрилата на Бог. Младите се смеят и казват, че всичко тръгва от една публикация във Фейсбук, където местен просто се е пошегувал с приятелите си, като ги е поканил в Леново, ако искат да се спасят.

Освен у нас, още на 3 места в Европа и Азия апокалипсисът няма да се състои.

Близо до нас, в сръбските Карпати се намира връх Ртань. Той има формата на пирамида, която някои вярват, че е поставена от извънземните преди хиляди години. Подобен природен феномен е разположен недалеч от френското село Бугараш. Общото между Сърбия и Франция в случая е, че и в Бугараш и в Ртань се очакват извънземни кораби, които ще отведат събралите се хора от загиващата ни планета.

Турция също се отчита в новото апокалиптично туристическо движение. Днес в село Сиринче, разположено до древния град Ефес, ще се стекат хиляди хора, които вярват, че именно там Господ ще ги пощади. Славата на спасителен център Сиринче си спечелва като място, за което се твърди, че в него се намира гробът на Дева Мария.

Ако вие сте сред онези 10% от човечеството, които действително вярват, че днес нещо ще се случи, стягайте багажа и бягайте към Леново, Ртань, Бугараш или Сиринче. Разполагате с ограничено време, защото в 13:11 българско време всичко ще свърши.

Ако пък сте сред останалите 90%, също стягайте багажа и тръгвайте към планината. Идват коледните празници. А какво по-подходящо място  от топло кресло до горяща камина, с изглед към заснежен планински връх.

Facebook коментари
Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*