Skip to Content

До „Козлодуй“ и назад

До „Козлодуй“ и назад

Be First!

Всичко започна в 6.30 часа пред 2 СОУ“Академик Емилиян Станев“ , когато всички се бяхме събрали премръзнали,заспали и превъзбудени , чакахме автобуса.Когато видяхме дългоочаквания ни превоз ,се затичахме към предстоящото приключение . Всички си намериха места и потеглихме.Очаквахме да заспим , но само някои успяха да затворят очи и то за броени секунди . Някои играеха карти , други се снимаха , а трети закусваха .

През час спирахме за пуш-пиш паузи, после продължавахме . Когато стигнахме, ни посрещнаха с интересна презентация (въпреки че някои заспиваха на нея , но това беше от умора , а не от друго). След това се записахме за групите, тъй като бяхме прекалено много, за да сме заедно . Когато разбрахме кой къде е и с кой е , се качихме по автобусите . В тях на всяка седалка ни чакаше по една каска , за да сме в безопасност по време на обиколката .Бяхме до активните блокове на АЕЦ-а , както и съответно до неактивните.

Видяхме ВВЕР (бодно-боден електрически реактор ) на 2-ри блок. Когато посещението ни бе вече към края си, ни събраха в началната зала и ни дадоха по един плик с подаръци . Тъй като ни беше останало малко време , решихме да отидем до известния кораб “ Радецки“ . Снимахме както него , така и паметниците на суша около него .

За жалост нямахме време да влезнем вътре и да разгледаме, но бяхме доволни от видяното и научено до сега.На връщане вече умората натежа и почти всички решиха , че е време да поспят . Когато отново стана шумно , бяхме близо до София и нямахме търпение да се приберем и да разкажем за приключението в което всички бяхме участници .

Мариета Стоянова 12 а кл.

Facebook коментари
Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*