Skip to Content

Бъдещите журналисти от 2 СОУ направиха прощъпалник в телевизията

Бъдещите журналисти от 2 СОУ направиха прощъпалник в телевизията

Be First!

Учениците от 8-ми клас на 2 СОУ „Акад. Емилиян Станев“ – София направиха своя прощъпалник в телевизията. Гимназистите от профил „Журналистика“ и техните преподаватели – Лили Джунова – по български език, литература и журналистика и Станислав Пандин – педагогически съветник – се потопиха за няколко часа в News 7, пишат от Diploma.Bg.

Бъдещите творци на перото и микрофона се запознаха с различните отдели на работа: влязоха в нюзрума, монтажната, при репортерите и редакторите. Гледаха новини на живо, от студиото в телевизията. Момчетата получиха първия си урок по спортна журналистика, докато момичетата се заинтересуваха повече от лайфстайл и културните новини.

Най-вълнуващият момент от практиката беше, когато взеха интервю от водещата на новините, а след това самите те трябваше да отговарят на въпроси. Така за един ден те пробваха и двете роли – пред и зад микрофона и се поизпотиха пред камерата и прожекторите.

Въпреки, че това е тяхната първа година в журналистическия профил, младежите показаха отлична теоретична подготовка, самочувствие, съобразителност и много добра култура при интервютата. Бъдещите журналисти вече могат да се похвалят с богат опит като новинари, редактори, видео и фоторепортери в електронното списание на своето училище – „Второ днес“, където ги напътства Лили Джунова.

Профилът „Журналистика“ във 2 СОУ „Акад. Емилиан Станев“ е открит за първи път през тази учебна година – 2013-2014 и добива все по-голяма популярност.

Facebook коментари
Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*