Skip to Content

Ексклузивно: Матю Бийдсуорт

Ексклузивно: Матю Бийдсуорт

Be First!

Приключи първата успешна учебна година на Матю Бийдсуорт, младият учител от Великобритания, който избра да работи в нашето училище. Горди сме с факта, че 2.СОУ е едно от малкото училища, където има преподавател, чийто роден език е английският. Г-н Бийдсуорд е завършил престижни университети в Оксфорд и Амстердам. Следващата учебна година отново избира да остане в нашия екип.

По случай края на учебната година господин Бийдсуорт даде ексклузивно интервю за нашия репортер Рада Стойчева.

Здравейте г-н Бийдсуорт! Ние, учениците на 2. СОУ сме особено щастливи, че учителянт ни по Английски език е британец. Наистина много малко училища в България могат да се похвалят със същото. И все пак, какво ви накара да останете за поредна година тук?

Определено красивата пролет и лятото не ми позволиха да умувам вного. Знаете добре, че през зимата хората са по-депресирани и предполагах, че може би ще си отида – все пак познатото ни дава подкрепа. Но после дойде пролетта, стана наистина много красиво. Има хора по улиците. По енергични са и са щастливи. Мисля че това ме накара да остана. Пък и вече имам много приятели в лицето на моите ученици.

Как се справяте с обстановката тук и какво ви харесва в нашето училище?

Никога не съм преподавал преди и ми харесва да преподавам на учениците в тази възраст (прогимназия и горен курс, бел. ред.). Чудесно е, че мога да разговарям с тях свободно.

Какво мислите за нивото на нашето училище и как виждате взаимоотношенията между учениците?

Мисля че децата са много приятелски настроени един с друг. Помня, че когато аз бях в училище, ние не бяхме продължително време в един единствен клас, както тук. Изглежда че във Второ всички се харесват и това е просто чудесно… А децата наистина го постигат!

Какво ви мотивира да заминете от Англия и да дойдете да работите като преподавател в България?

Основната причина да се преместя тук бе, че в университета получих много и интересна информация за България. Чел съм страшно много за всички страни от Европа, но мен ме привлече България. Също така в университета поддържах приятелски взаимоотношения с една българка, а впоследствие тя успя да ми намери и работа тук, което наистина е чудесно за мен.

Харесва ли ви учителският екип? Разбирате ли се?

О, да разбира се! Голямата част от учителите говорят Английски и в същото време са много добри и приветливи. От друга страна и учителите, които не говорят все още толкова добре езика са приятелски настроени към мен. Дори и да не можем да комуникираме с много думи се усеща приятелската атмосфера.

Харесва ли ви да сте учител тук?

Да, харесва ми. Самият аз не съм преподавал преди и наистина не знаех дали това ще ми хареса, но сега преподаването ми допада много. Има моменти, когато ми е доста трудно. Но над 90% е позитивното и много малко отрицателното.

Кажете ни нещо за часовете по Английски във 2. СОУ?

Учениците са на много добро ниво. Във всеки клас има юноши, които говорят свободно езика и по-малко такива, които се затрудняват. Но тези, които се справят добре винаги помагат насвоите съученици – това е моят принцип. Щастлив съм, че може да говорим свободно за всичко.

Какво мислите за нашето мото : „Като Второ няма второ”?

Мисля че мотото е на мястото си точно в това училище!

Какво бихте пожелали на учениците и учителите?

Пожелавам на всички ученици късмет на изпитите! Пожелавам на тях и колегите ми едно наистина незабравимо лято!

За новините на „Второ днес“: Рада Стойчева.

Facebook коментари
Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*